fabzone logga test
Betala säkert med Payson!

Köpvillkor FabZone.seAllmänt
Alla beställningar är bindande. Skulle du ångra dig måste du kontakta oss snarast.
Du måste vara 18 år för att lägga en beställning hos oss. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd.


Priser och betalning
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kassan kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Kortbetalning:
Vi accepterar VISA och Mastercard. Vår samarbetspartner för dessa transaktioner är Payson. Ett företag som garanterar en snabb och säker betalning.
Betalningen sker över en säker anslutning. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet – 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.
När kortuppgifterna är mottagna, och kryptering inte längre är nödvändig får användaren återvända till butiken – då kan en varning visas om att man kommer till en osäker sajt. Detta är helt i sin ordning och innebär ingen säkerhetsrisk, alla känsliga uppgifter är då redan hanterade.
Så här fungerar det:
När du är har valt att betala med kort kommer du till Paysons säkra betalväxel för kreditkort. Sedan väljer du vilket kreditkort som du ska använda dig av (VISA eller Mastercard), fyll i fäten Kortnummer och Giltigt till (månad), Giltigt till (år) samt Giltigt till (år). Kontroll sker av de uppgifter som har lämnats.
Payson faktura:
Betala med faktura inom 14 dagar. Fakturan skickas till din e-post när ordern är skickad.
Ordern levereras till folkbokföringsadressen alternativt registrerad företagsadress. Fakturaavgiften är 29kr.


Ångerrätt
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.
Du har inte ångerrätt om:
Varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Till exempel om varan är använd. Alla prislappar och så vidare måste sitta kvar på varan.
När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.


Garantier och service
Vi strävar efter att du ska få en så bra köpupplevelse som möjligt när du handlar hos oss. Är du på något sätt missnöjd med något, ber vi dig kontakta oss snarast.

Privat Policy
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Leveranser
Vi försöker skicka dina varor senast 2 vardagar efter mottagen beställning, beroende på hur mycket vi har att göra. Vi skickar med Posten eller Schenker, beroende på storleken på ditt paket. Fraktavgiften är alltid 49 kr oavsett storlek på paketet. Handlar du för över 500 kr så bjuder vi på frakten.
Posten ca 1-3 dagars leveranstid
Schenker ca 2-5 dagars leveranstid


Ej uthämtade paket
Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 250:-

Returer
Returer sker på din egen bekostnad, utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka den till oss.


Återbetalningsskyldighet
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.


Force Majeure
Händelse utanför FabZones kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att FabZone befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Skötseltips
För att få dina smycken att hålla sig fina längre bör du undvika att dina smycken kommer i kontakt med vatten. Undvik att bada/duscha med dina smycken. Detta är extra viktigt om dina smycken är guldpläterade.
Smyckena håller sig finare längre om du undviker att träna i dom. När du svettas frigörs salter som förkortar livslängden på dina smycken.
Förvara gärna ditt smycken i en ask när du inte använder det. Använd en putsduk/mirakeltrasa för att putsa upp dina smycken med jämna mellanrum.
Smycken kan bli missfärgade av parfym, hårspray och hudkrämer. 
Förvara smycken åtskilda från andra smycken. Vid längre närkontakt med andra typer av metaller kan smycken bli missfärgade.
Våra klädesplagg som är märkta med handtvätt, antigen på tvättlappen eller i beskrivningen av varan här i webbshoppen, ska tvättas för hand och inte i tvättmaskinernas handtvättsprogram, då det inte är lika skonsamt. Vi godkänner inte reklamationer av kläder som är märkta med handtvätt men är tvättade i tvättmaskin.